Natuurlijk heeft het coronavirus een enorme invloed op jouw mensen en organisatie. Omdat de maatregelen verlengd zijn en de richtlijnen van het RIVM nog steeds van kracht zijn, moeten we wennen aan de nieuwe ‘anderhalve-meter-samenleving’. Dat betekent uiteraard dat veel medewerkers (al dan niet gedwongen) thuis aan het werk blijven. Maar hoe zorg je dat jouw organisatie deze tijd kan gebruiken om alsnog te werken aan duurzame inzetbaarheid?

GOED is niet anders dan de andere bedrijven in Nederland; wij moeten ook gewoon ‘dealen’ met deze nieuwe uitdagingen. We delen de aankomende weken de thuiswerkverhalen van onze medewerkers, zodat we samen kunnen leren van onze ervaringen en zodat we deze moeilijke tijden kunnen aangrijpen om te leren.

We vervolgen onze praktijk ervaring met Anneke, een van onze Inzetbaarheidsdeskundigen. Ze begeleidt verzuimende medewerkers in hun re-integratie en geeft adviezen over hun inzetbaarheid en zorgt voor een overzichtelijk re-integratieplan.

Thuiswerken in een jong gezin                                                                                               “In een gezin met een kind met een verstandelijke beperking is thuiswerken af en toe lastig, maar wel hartstikke waardevol. Ik kan ineens meer tijd doorbrengen met mijn zoontje en het levert een dagelijkse tweestrijd op. Je bent nu namelijk op twee fronten aan het werk. Op een werkdag ben ik niet alleen Inzetbaarheidsdeskundige, maar ben ik ook moeder. Normaal zorgde de dagopvang dat ik mijn werk kon uitvoeren zonder dat moederschap me af en toe besluipt, maar nu zijn mijn ‘twee levens’ met elkaar verstrengeld geraakt.

Ik werk niet full time, maar de grenzen tussen werk en privé vervagen een beetje. Ik ben een structuur mens en merk dat het aanhouden van je vaste structuur lastiger is, omdat je ook gewoon voor je zoontje verantwoordelijk bent. Voor mij is het belangrijk om te voorkomen dat ik de hele dag aansta. Voor je het weet smeer je namelijk het werk over de hele dag uit en zit je tot ver na je normale eindtijd achter je computer.”

De waarde van thuiswerken
“Uiteraard kan het lang niet in alle bedrijven. Ik begeleid bedrijven in de zorg en de kinderopvang, dus bij mijn klanten is het niet altijd haalbaar om thuis te werken. Toch kan het voor heel veel bedrijven een toegevoegde waarde hebben. Als ik naar mijn eigen ervaringen kijk is focussen in je eigen kantoortje, waar je de wereld wat makkelijker buiten kunt houden, een stuk makkelijker.

De laatste tijd is er veel gezegd en geschreven over de kantoortuin en ik snap de bestaande kritiek heel goed. Natuurlijk is het niet onwerkbaar, maar je kunt thuis veel makkelijker alle prikkels ontwijken. Je kunt moeiteloos een paar uur achter elkaar werken zonder dat je onderbroken wordt door vragen van collega’s of de dagelijkse drukte van een bedrijf.”

Anneke’s thuiswerktips                                                                                                                                                                                                           “Tot nu toe signaleer ik alle ‘fouten’ die ik maak, maar ik ben natuurlijk ook een mens: ik ben ook niet elke dag even efficiënt. Ik heb wel een aantal stelregels voor het thuiswerken met een gezin:

  1. Flexibiliteit is het belangrijkste. Laat je structuur even los, want je kunt het niet aanhouden. Soms moet je accepteren dat je even je werk moet laten liggen. Het loopt gewoon even zoals het loopt, als je dat accepteert, wordt het al makkelijker.
  2. Maak per dag sub doelstellingen voor jezelf, zodat je niet verrast kunt worden aan het einde van je week. Ga niet meer in blokken van een paar uur plannen, want dat is met kleine kinderen in huis niet haalbaar. Gebruik doelstellingen voor iedere dag.
  3. Maak ontspanningsmomentjes voor jezelf. Zorg dat je niet de hele dag werkt, maar ook op jezelf past, want je praatje bij de koffiemachine is weg. Stap af en toe uit je werk en maak rustmomenten voor jezelf.